Vilka är vi? Daniel och Moa Hjort

Jag, Daniel gick Scania industrigymnasium och jobbade efter skolan på bla. motor renoveringen av industri och marin motorer, och även på växellåds tillverkning med svarvning och fräsning av både cnc och manuella maskiner på Scania i Södertälje. Började sedan på Yamaha Center i haninge med reservdelar och tillbehör av mc och marin delar. Efter 3 år på Yamaha började jag jobba som plåtslagare på Musköbasen. Jag tröttnade på att krypa runt i Ubåtar och fartyg för att svetsa och reparera så efter 1,5 år i berget så byte jag tjänst och började på båtverkstaden som båt mek och reperatör. Där gjorde vi allt inom marin och båt. Motorrenoveringar, service, el, båtservice i allmänhet. Även där användes daglingen maskiner såsom svarvar, fräsar, plåtsax, svetsning m.m. Jag jobbade på Musköbasen tills att verksamheten på Muskö avvecklades och fick då chansen att starta eget företag tillsammans med min fru Moa. Vi började med vassklippning och lite gräsklippning. Idagsläget utför vi bla. snöröjning, gatusopning, vägkantsklippning, vassklippning, muddring, grävning, trädfällning, sektionsfällning, trädgårdsskötsel, fastighetsskötsel, städning m.m.

Jag har alltid haft ett stort intresse för maskiner och båtar. Idags läget har vi en Regal 2550 daycruiser som vi gärna åker ut med så fort vi har chansen. Både jag och frun kör även enduro på lediga stunder.

Moa gick verkstadsteknik på Nynäshamns gymasium och har sedan dess provat lite olika typer av jobb. Bla i storkök, lokalvård på Musköbasen, fotograf, butiks säljare m.m. Nu driver Moa en egen avdelning i företaget som handlar om träning, motivation och hälsa. Hon är utbildad personligtränare och kostrådgivare vid Axelssons i Stockholm.

Vi bor på Västervik Gård som ligger strax utanför Nynäshamn med våra 4 barn och jobbar på hela Södertörn.